Background

site admins facing an issue in setting up a SharePoint 2013 stand alone environment.

Step 8 of SharePoint configuration wizard says”The SDDL string contains an invalid sid or a sid that cannot be translated”.

Troubleshooting

After spending significant amount of time this issue was finally resolved in this way:

  • Add the account you want to use for search service in WSS_Admin_WPG group. If you are going to use built in administrator account this should be present by default.
  • Then execute this command from sharepoint powershell console:

  • In our scenario of standalone installation the Domain should be the machine name.

    Then execute this command:

  • Now Go to “C:\Program Files\Microsoft Office Servers\15.0\Data\Office Server” and find the folder that starts with Analytics with a postfix guid.
  • Right-click –> Properties–>Sharing–>Advanced Sharing
  • Check the “Share this folder’ check box and click on Permissions
  • Add the Search Service account created in step 2 and select Full Control. Do the same for WSS_ADMIN_WPG
  • Run the SharePoint Configuration Wizard again. It should now complete successfully.

 

 

 

 

 

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Close